top of page

Revolucija v laserski tehnologiji: Industrijski fiber laserski stroji HSG odpirajo novo dimenzijo

Industrijski stroji za lasersko rezanje cevi so revolucija v tej tehnologiji, saj povečujejo ne le produktivnost, temveč tudi učinkovitost proizvodnih procesov. Oprema HSG je visokokakovostna, natančna in omogoča učinkovito rezanje v številnih panogah, vključno z avtomobilsko, letalsko in vesoljsko industrijo ter gradbeništvom. Podjetje HSG je v zadnjih letih zelo napredovalo in postalo eden vodilnih proizvajalcev visokokakovostnih industrijskih fiber laserskih strojev za rezanje cevi. V tem članku je povzeto tehnično ozadje HSG.HSG je eden od vodilnih proizvajalcev strojev za fiber lasersko rezanje, ki proizvaja okvirje strojev in sestavlja opremo v štirih obratih na Kitajskem, ki skupaj obsegajo 96.000 kvadratnih metrov. Slednje v veliki meri poteka na avtomatiziranih proizvodnih linijah. Laserske glave so razvite na Japonskem in predstavljajo najsodobnejšo in najkakovostnejšo tehnologijo. Evropski trg je oskrbovan iz sedeža podjetja HSG v Nemčiji.


Največja produktivnost s HSG laserji za rezanje cevi

Avtomatizacija in velik razpon velikosti


Laserski stroji HSG so opremljeni z inovativnimi funkcijami, kot so samodejni digitalni vpenjalni sistem, ki omogoča samocentriranje, pnevmatsko vpenjanje, ki prihrani material in omogoča digitalno dvosmerno komunikacijo. Ta rešitev je zelo učinkovita in natančna ter močno izboljša produktivnost proizvodnega procesa.


Laserski stroji HSG so standardno opremljeni z možnostjo vpenjanja in rezanja obdelovancev s premerom do 273 mm, kar olajša obdelavo tudi večjih cevi.


Večja hitrost s sodobnimi rešitvami


Opcijska enota za samodejno doziranje prihrani čas in energijo pri masovni proizvodnji, saj zmanjša potrebo po dodatnem posredovanju. Po drugi strani pa je proizvajalec zaradi učinkovitosti izdelal programsko opremo, ki upravljavcem omogoča enostavno upravljanje. Operativna programska oprema HSG-X9000 ima inovativen sistem z multi-touch in preproste navigacijske strani. Vgrajena knjižnica cevnih grafov pa pomaga pospešiti in optimizirati procese.

Opcijske enote, ki vam olajšajo delo


45° nagibna laserska glava pomaga obdelovati debele dele cevi in profilov ter tako vašemu podjetju prihrani veliko časa, energije in zmogljivosti. Poleg tega je kot dodatna oprema na voljo tudi samodejna olagalna enota. Ta naprava pospeši delovni postopek ter zmanjša ročni poseg. Cev je med raztovarjanjem zaščitena z dvema sledilnima vrtljivima mizama.


Izstop iz znanih vzorcev


Stroji serije HSG TS niso idealni le za tradicionalno rezanje, temveč tudi za enostavno rezanje profilov posebnih oblik. Proizvajalec podpira uporabnike z inovativnimi rešitvami, da bi bilo njihovo poslovanje čim bolj učinkovito. Laserski stroji HSG so opremljeni s funkcijami za povečanje produktivnosti, kot sta LeapFrog in Flycut, ki optimizirata pot rezanja in znatno skrajšata čas proizvodnje.


Širok nabor strojev za rezanje cevi


HSG ponuja vrsto različne opreme za rezanje cevi, vključno z možnostmi od stroškovno učinkovitega ročnega podajanja do profesionalnega samodejnega podajanja in rezanja zelo dolgega formata.


HSG R3 je proizvajalčev kompaktni laser za rezanje cevi z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Kljub osnovni stopnji ga odlikujejo visoki tehnični standardi. To je idealna rešitev za podjetja, kjer samodejno dodajanje materiala ni potrebno, vendar sta cenovna dostopnost in industrijska kakovost pomembni.


HSG TS/TM/TPS omogočajo profesionalno samodejno doziranje. Stroj je posebej zasnovan za rezanje tankih in debelih kovinskih cevi, in različnih profilov ter je opremljen z digitalno enoto za obračanje ter samodejnim sistemom za dodajanje in odlaganje.

HSG TX zagotavlja izjemno zmogljivost pri obdelavi zelo dolgega formata. Obvladuje cevi, dolge do 12000 milimetrov in težke do 1500 kilogramov. Vpenjalki C3 in C4 sta povezani, tako da delujeta sinhrono, vendar lahko njuno odpiranje in zapiranje upravljate neodvisno. Po želji je na voljo s 3D nagibno rezalno glavo (±45°).

HSG TL500 je zasnovan tako, da izpolnjuje najvišje zahteve. Ima štiri oprijemalne enote za zelo težke in debele dele. Po želji je na voljo s 3D nagibno rezalno glavo (±45°). Nalaganje cevi premera do 500 mm in drugih profilov je sinhronizirano z razkladanjem. Delovanje opreme je brez nepotrebnih zastojev.

Oprema z odličnim tehničnim ozadjem


Tehnični parametri strojev HSG vključujejo moč laserskega vira, natančnost pozicioniranja in vračanja, hitrost v prostem teku, hitrost vrtenja držala, pospešek, premer cevi ki jih je mogoče obdelati, in številne druge parametre.


Resne izkušnje na Madžarskem in v Sloveniji


Optimalno delovanje in podpora sta bistvena tudi za naprave HSG. Blagovno znamko HSG v Sloveniji in na Madžarskem zastopa in servisira skupina Signdepot Group, Signdepot Europe Kft. na Madžarskem in Signdepot d.o.o. v Sloveniji. Namestitev, usposabljanje in servisiranje strojev, torej vse vidike celovite storitve,v obeh državah izvaja osebje podjetja Signdepot, ki ima že 15 let izkušenj. Podjetje Signdepot Europe Kft. s finančno oceno AAA družbe Dun & Bradstreet že več kot 15 let distribuira laserske stroje. Z več kot 500 nameščenimi laserskimi napravami CO2 in več kot 40 fiber laserskih rezalnikov, lahko z gotovostjo trdimo, da našim strankam vedno ponudimo brezkompromisno in optimalno rešitev! Ponosni smo, da imajo vsi naši vgrajeni stroji povsod odlične reference in zadovoljne stranke.


Vir: New Technology Magazin

Comments


Priporočene objave

Stare objave na blogu

bottom of page